Wie is Oostpijl?

Door onze nieuwsgierigheid en achtergronden, kunnen we over veel dingen mee denken en mee praten, maar ook plannen maken en creëren.

Oostpijl laat zich het best omschrijven als een samenwerkingsverband tussen Joan Ederveen en Sjoerd Adema en hun medewerkers. Een gezelschap waarbij ieder zijn of haar kwaliteiten en inbreng heeft. Samen doen we alles maar ieder heeft zijn of haar specialiteit.

Bij Joan ligt de nadruk op creativiteit. Joan heeft de LTS gedaan, Middelbare school voor biologische landbouw,en Hogeschool voor tuin en landschapsarchitectuur. Onlangs heeft hij de kunstacademie (AKI) in Enschede afgerond. Hij heeft 25 jaar ervaring in de tuinbouw en de hovenierswereld. Op dit moment maakt Joan vaak onze ontwerpen en verzorgt hij veel tuinonderhoud. (meer over Joan op www.joanederveen.nl)

Sjoerd is economisch en bouwkundig onderlegd. Naast o.a. de HEAO heeft Sjoerd bouwkunde gestudeerd. Sjoerd is met name bezig met nieuwe aanleg. Verder verzorgt hij de boekhouding, projectplanning en alle andere ondersteunende werkzaamheden. Inmiddels heeft hij 6 jaar ervaring in de hovenierswereld en is hij het aanspreekpunt voor de projecten binnen Oostpijl. In zijn 'vrije tijd' runt Sjoerd “The Backcorner”.

Tilda Groenhof is in 2008 onze allereerste stagiaire geweest. Zij deed toen HAVO op Vrije School De Berkel en is voor haar beroepsgerichte stage terecht gekomen bij Oostpijl hoveniers. Na de havo is ze naar het Groenhorst in Velp gegaan om de MBO-opleiding Vakbekwaam hovenier te doen, waarbij ze voor haar stage ook weer bij Oostpijl heeft rondgelopen. Sinds 2015 is Tilda onze all-round medewerkster met niet alleen kennis van tuinen, maar ook van de natuur om ons heen en hoe we deze in onze tuinen kunnen inbrengen. Naast haar veelzijdige inzetbaarheid in de tuin, is zij ook begaan met onze website.

Wij zijn een door SBB-gecertificeerd bedrijf en dus een erkend praktijkopleidingsbedrijf. Wij vinden het belangrijk om geïnteresseerde mensen een kans te geven om kennis te maken met het beroep en het te leren. Als een persoon goed gemotiveerd is, komt hij/zij in aanmerking voor een stageplek.

Ook werken wij samen met het UWV om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden om in een veilige omgeving weer deel te nemen op de arbeidsmarkt.