Tuinonderhoud

Aan de hand van persoonlijke wensen kan bepaald worden welk type tuinonderhoud bij jou past.

De hoveniers van Oostpijl kunnen allerlei werkzaamheden voor je verrichten zoals snoeien, onkruid verwijderen, bemesten of iedere andere vorm van onderhoud. Kies je voor periodiek onderhoud of wil je de buitenboel volledig uit handen geven?

Zelfs bij simpele en terugkerende klussen geldt dat maatwerk het beste werkt. Wij lopen op afspraak graag met jou door je tuin. Samen bepalen we welk onderhoud noodzakelijk is. Voorafgaand aan de uitvoering maken we duidelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden. Desgewenst leggen we gemaakte afspraken vast in een onderhoudscontract. Indien gewenst stellen we samen met jou een onderhoudsplan op voor het komend jaar of de komende jaren en plannen we de werkzaamheden vast in.

Renovatie

Wanneer er sprake is van ernstig achterstallig onderhoud en de tuin teruggebracht moet worden naar de oude staat, spreken we van renoveren. In overleg bespreken we wat nog de moeite van het redden waard is en indien gewenst kijken we of we een en ander kunnen aanpassen zodat het onderhoud voor de toekomst wat minder wordt.

Een border kan bijvoorbeeld opgeofferd worden door deze op te ruimen en er gazon van te maken. Het aanvullen van een border met extra planten kan ook onderhoudsverarmend werken. Want daar waar de bodem begroeid is, heeft onkruid immers geen kans.