Op dit moment zijn er geen tuincursussen

Mochten er in de toekomst cursussen zijn dan kunt u hier informatie daarover vinden

Tuincursus (voorbeeld)

Een cursus waarbij je leert om op een duurzame wijze meer uit je tuin te halen. Letterlijk! In de cursus is de focus niet alleen gericht op aanschouwelijke pracht. We gaan er, namelijk, voor zorgen dat een groot deel van de beplanting ons ook gaat voorzien in de nodige vitaminen en mineralen zonder in te hoeven leveren op beeld waar 'sier'planten nog al eens om worden geprezen.

Truttig of nuttig!

De cursus gaat verder dan eenvoudigweg je tuin veranderen in een moestuin. We gaan als een echte hovenier/designer te werk en voegen daar de factor 'nuttigheid' aan toe. Niet alleen nuttig in de zin van eetbaarheid trouwens. We gaan ook kijken of planten op andere manieren kunnen bijdragen aan ons tuinplezier.

Over mooie groentes en eetbare tuinplanten

Vaak ervaren we een strakke scheidslijn tussen groenten en sierplanten. De groenten zijn bewerkelijk en de meeste sierplanten zijn giftig. Maar is dat eigenlijk wel zo? In de cursus gaan we zien dat er groente zijn die een enorme sierwaarde hebben en dat er juist sierplanten zijn die best als delicatesse aangemerkt mogen worden.

Meer informatie over deze cursus

Voor vragen of extra informatie kun je bellen met 0575 -764444 of contact opnemen via het contactformulier.