Onze leefomgeving

Met steeds groter wordende steden, grotere verkeersdruk en het haastige leven van onze moderne tijd, kan het lastig zijn om rust en balans te vinden in onze directe leefomgeving. We zijn geneigd om onze rust te hervinden aan het strand, in het bos of met een wandeling door het park. Lekker genieten van de natuur en helemaal ontstressen.

Bij Oostpijl Hoveniers vinden we dat je niet de deur uit hoeft te gaan om rust en balans te vinden in de natuur. Wij vinden het belangrijk om in onze directe leefomgeving een serene rust te creëren die jou helpt te ontstressen. Wij nodigen de natuur uit om bij jou in de tuin te komen. Jouw tuin hoeft niet groot te zijn daarvoor. Zelfs op een balkon is het mogelijk om de natuur uit te nodigen. Met kleine aanpassinkjes kan je jouw tuin al aantrekkelijker maken voor de natuur.

Denk bijvoorbeeld aan struiken waar vogels de bessen van kunnen eten of een nestje in kunnen bouwen. Of aan een klein vijvertje voor amfibiëen en waterinsecten. Een klein rommelhoekje zodat er egels in jouw tuin komen om eten te zoeken en een holletje te maken. Door gebruik te maken van inheemse plantensoorten komen er bijen en vlinders naar je tuin om nectar te verzamelen of hun eitjes af te zetten. En om het geluid van de straat te verminderen, zouden het geluid van een beekloopje of een begroeide geluidskering oplossingen kunnen zijn.

Eén kleine aanpassing kan al een wereld van verschil maken. Je hoeft je tuin dus niet volledig op zijn kop te gooien om meer natuur in je tuin te krijgen. En wanneer er buren in de straat meedoen om natuur in de tuin uit te nodigen, heb je al snel een mini-natuurgebiedje waar iedereen kan ontstressen van de drukte in het leven.