De tuin van Bart

Tuinkamers met eigen thematiek

Deze tuin kenmerkt zich door zijn extreme lengte-breedte ratio. De zeven meter brede tuin is maar liefst 40 meter diep. De tuin is dan ook verdeeld in drie stukken met elk hun eigen thematiek, gescheiden door robuuste beukenhagen. Het aan de veranda van het huis grenzende deel is gereserveerd voor een speelgazon, twee moestuinbakken en een kippenren. Het achterste deel herbergt een trampoline, klimrek en een terrasje onder de hoge bomen waar men van de ochtendzon kan genieten. Het middelste deel is een siertuin met vijver waaromheen een pad van gebroken stoeptegels die de drie tuinkamers met elkaar verbindt.

Weelde binnen kaders

De vijver is boven het maaiveld uitgetild. Zo kan de rand van de vijver gebruikt worden om op te zitten. De achterzijde van de vijver is ondiep en gaat geleidelijk over in de eveneens verhoogde border. Dit maakt mogelijk dat er een breed scala aan vijver- en oeverplanten gecombineerd kan worden met borderplanten. Ook kunnen zo amfibieën zoals kikkers en salamanders zonder problemen de vijver in en uit.

Vanaf het bankje heeft men overzicht over een groot deel van de tuin. In de zomer geniet men er, tot in de late avonduren, van de met rozen en kamperfoelie overgroeide kastanjehouten pergola.
Een groot deel van de tuin is omheind met wilgentenen.