De tuin van Janine

De basiselementen van deze tuin die als vertrekpunt dienden zijn de zeer in het oogspringende, bijna drie meter hoge beukenhaag en de elegante, parasolvormige sierappel, die iets uit het midden in de tuin is gepositioneerd. Daaraan toegevoegd is een verhoogde centrale border met daarin opgenomen een waterval met beekloop, eindigend in een kleine vijver bij het gazon. Voor het aanleggen van deze border werd grond gebruikt die bij de aanleg van de serre is vrijgekomen.

In het vijvertje, waar het beekloopje in uitkomt, zwemmen koudwaterguppies die zich te goed doen aan muggenlarven. Zo hebben ze hier geen last van steekmuggen. Het stroompje ontspringt in een steenformatie bovenaan de centrale border en baant zich een weg langs het terras in de richting van de vijver. Het kabbelende water van het beekloopje overstemt op een plezierige manier vervelende geluiden uit de omgeving.

In de schaduw van de sierappelboom ligt een rond terras. Vanaf hier is de nieuwe verhoogde border al zittend en beschermd tegen de zon te bezichtigen.

Door de tuin meanderend, loopt langs alle elementen een pad van oude waalklinkers. Een pergola van onbehandeld kastanjehout nabij de serre, suggereert een extra ruimte. Hoewel men geheel buiten zit geeft deze pergola toch een behaaglijk en besloten gevoel.