De moestuin in november - Anja's moestuin

16 november 2014

Het is grauw en regenachtig. De eerste nachtvorst is al achter de rug. 's Ochtends is het vaak mistig en de zon laat zich soms dagenlang niet zien: het is herfst. Het moestuinseizoen is duidelijk voorbij; alles is geoogst en we moeten wachten tot volgend jaar. Toch?

Afgelopen donderdag scheen er stiekem best een fijn zonnetje. Een mooie gelegenheid om mijn vrije middag op de moestuin door te brengen. En wat is er nog veel te doen en te zien. Althans... in míjn tuin wel... Die van de buurman is een kale vlakte, met enkel nog wat boerenkool, spruiten en winterprei. Sommige mensen vinden dat dát is hoe het hoort. Bekijk de foto's en trek je eigen conclusie.

Ik oogstte nog wortelen, venkel, bieten, pepers, ananaskers, broccoli, tomatillo's, veldsla, schorseneren, prei en pastinaak. Dat had dan wel weer als gevolg dat ik tot tien uur 's avonds bezig ben geweest om alles te verwerken: schoonmaken, blancheren, invriezen. Het hoort erbij ;-)

Maar er komt nog zoveel meer aan! Er staat nog volop snijbiet. De romanesco-bloemkool (foto) is bijna klaar. Rammenas, palmkool, rode en groene boerenkool, spruiten, nog meer veldsla, venkel, pastinaken, bieten en prei... Ik kan nog wel even doorgaan hoor. Het moestuinseizoen stopt hier écht niet in november!