Beplantingsplan

Een evenwichtige, goed doordachte beplanting maakt een tuin af. Aan de hand van jouw voorkeuren en de specifieke eigenschappen van bepaalde zones in de tuin, stellen we een plantenlijst samen. We kiezen planten die elkaar en de layout van de tuin complementeren en een geheel vormen.

Vaststellen plantkeuzes

Bij het vaststellen van de beplanting bespreken we eerst met jou wat je graag terug wilt zien in de beplanting. Denk daarbij aan de kleur van de bloemen, de hoogte van de plant, de vorm van het blad, de functie van het groen. Wil je een insectentrekkende, weelderige beplanting, of juist ingetogen en strak? Heb je een specifieke plant die je graag in de borders ziet verschijnen, of aanwezige planten die je graag terugziet? Wat je graag wilt met de beplanting, nemen wij mee bij de keuze van de planten.

Ook kijken wij naar de locatie van de borders als wij een plantenlijst opstellen. We letten dan op de grondsoort, vochtigheid en de hoeveelheid zon. Rekening houdende met deze factoren kan het voorkomen dat bepaalde plantensoorten niet geschikt zijn om bij jou in de tuin neer te zetten. Mocht dit het geval zijn, dan gaan we samen met jou op zoek naar een geschikte alternatieve plant die dezelfde schoonheid of functionaliteit biedt.

Als wij samen met jou hebben vastgesteld wat je verwacht van de beplanting, zoeken wij geschikte soorten bij jouw wensen. Om je een beeld te kunnen geven van het geheel, maken wij een collage waarin we de gekozen planten van zoveel mogelijk kanten laten zien. Want niet alleen de bloemen of bessen geven voor ons waarde aan een plantensoort. Het winterbeeld telt ook mee voor ons.

Het inplanten

Zodra de plantenlijst is samengesteld, prikken we een datum om te komen inplanten en bestellen we de planten. Als je graag wilt meehelpen met het inplanten, dan is dat geen probleem.

Bomen en grote struiken staan vaak al vast in onze ontwerpen, maar doorgaans werken wij zonder beplantingsplan omdat we graag ter plekke de planten groeperen. Zo kunnen we nog wat schuiven in plek of grootte van plantgroepen om zo het mooiste resultaat te behalen. Uiteraard krijg je wel een plantenlijst met alle plantennamen zodat je ze nog een keer zelf kunt opzoeken. Mocht je toch behoefte hebben aan een uitgetekend beplantingsplan, dan is dat mogelijk tegen meerprijs.